Mediemyndigheten

Nyhetsrum

I vårt nyhetsrum kan du läsa pressmeddelanden, nyheter och vår blogg.  Här finns även våra logotyper och pressbilder.

Pressmeddelanden publiceras i vårt pressrum: Via TT. För att komma till vårt pressrum och prenumerera på våra pressmeddelanden: klicka här

Presstjänst hanterar endast förfrågningar från journalister och media. Vid pressfrågor kontakta:

presskontakt@mediemyndigheten.se

Tel 08-580 070 29

159 träffar
 • Mediemyndigheten tar över uppgifter om utgivningsbevis från 2025

  Regeringen har beslutat att överföra uppgiften att handlägga ärenden om utgivningsbevis för periodiska skrifter från Patent- och registreringsverket (PRV) till Mediemyndigheten, med start den 1 januari 2025.

  Nyhet
 • Ansökan öppen för stöd för viss distribution av tidning

  Nyhet
 • Regeringsuppdrag för stärkt MIK

  Mediemyndigheten får i uppdrag av regeringen att genomföra en nationell satsning för att stärka medie- och informationskunnigheten (MIK) i befolkningen.

  Nyhet
 • Så kan du arbeta med källkritik och källtillit

  Den 13 mars är det Källkritikens dag. Källkritik – och källtillit – är en central del av Mediemyndighetens arbete med medie- och informationskunnighet (MIK). För dig som vill fördjupa dig i källkritik och källtillit har vi sammanställt en lista på material som behandlar ämnet.

  Nyhet
 • Mediemyndigheten föreslås ansvara för nytt mediestöd

  En utredning beställd av regeringen föreslår att Mediemyndigheten ska administrera ett digitalt utvecklingsstöd till tidskrifter med samhälls- och nyhetsjournalistik. Vissa tidskrifter har i dag svårt att finansiera den digitala utvecklingen.

  Nyhet
 • Uppdrag till Mediemyndigheten om inrättande av en tvistlösningsmekanism

  Regeringen gav Mediemyndigheten ett regeringsuppdrag den 21 december 2023 om inrättande av en tvistlösningsmekanism för användare och leverantörer av videodelningsplattformar.

  Nyhet
 • Välkommen till Mediemyndigheten

  Mediemyndigheten ska verka för yttrandefrihet, medie- och informationskunnighet samt möjligheterna till mångfald och tillgänglighet på medieområdet. Vi ska också verka för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare, ta tillvara deras erfarenheter samt verka för att skydda barn från skadlig mediepåverkan.

  Nyhet
 • Vi svarar på frågor om barns och ungas trygghet på nätet

  I februari varje år, uppmärksammar miljontals människor runt om i världen Safer Internet Day. Safer Internet Centre Sverige arbetar för barns och ungas trygghet på nätet och livesände ett webbinarium den 6 februari 2024. Under webbinariet fick vi in flera frågor från deltagarna som vi inte hann svara på, så här har vi valt att lyfta ett urval av frågorna som kom in. Frågorna är besvarade av aktörerna som driver Safer Internet Centre Sverige: Mediemyndigheten, Bris och ECPAT.

  Nyhet
 • 218 ansökningar - nya mediestödet

  Den första ansökningsomgången för det nya mediestödet stängde den 9 februari 2024 och Mediemyndigheten har fått in 218 ansökningar från 103 mediebolag. Myndigheten kommer nu att handlägga ansökningarna. Mediestödsnämnden kommer sedan att fatta beslut under våren.

  Nyhet
 • Ladda ner vår nya broschyr om ungas självmordssamtal på nätet

  Nu ger Mediemyndigheten ut en informationsfolder om ungas suicidkommunikation på nätet.

  Nyhet