Mediemyndigheten

Safer Internet Day 2024

Barn framför datorskärm

Foto: Scandinav

Safer Internet Day är ett kunskapsfrämjande event som firas värden över. Varje år i februari uppmärksammas barn och ungas trygghet på nätet genom detta EU-initiativ. Kommande Safer Internet Day äger rum den 6 februari 2024.

Safer Internet Centre kommer att arrangera och delta i aktiviteter under hela veckan, vilket vi uppmärksammar som "Safer Internet Week". Hur kommer du och din organisation att uppmärksamma barn och ungas trygghet på nätet?

Webbinarium 6 februari - Barns och ungas liv på nätet: Vad vet vi och vad behöver göras framåt?

Vad berättar unga kring livet på nätet och vad tycker de behöver göras? Hur arbetar olika aktörer för att stärka barn och ungas rättigheter i deras digitala vardag? Den 6 februari 2024 anordnar Safer Internet Centre Sverige ett webbinarium med syfte att ge aktuell kunskap, väcka tankar och skapa ett framåtsyftade samtal.
 
Läs mer och anmäl mig till webbinariet

Var med och uppmärksamma barns och ungas trygghet på nätet!

Alla kan vara med och uppmärksamma Safer Internet Day genom att sprida kunskap och information kring dessa frågor under andra veckan i februari (5/2-9/2). Det kan vara alltifrån att dela ett inlägg och diskutera frågorna i skolan eller på arbetsplatsen, till att anordna en temavecka eller göra en undersökning.

På den här sidan hittar du tips på material att använda för att uppmärksamma dagen med dina kollegor eller elever. Om din organisation planerar att uppmärksamma Safer Internet Day får ni gärna fylla i vårt formulär så vi på Safer Internet Centre kan sprida, nationellt och internationellt, vad som händer i Sverige.

Om ni gör inlägg på sociala medier uppmuntrar vi till att ni använder följande hashtags:

#SID2024
#SaferInternetDay

För frågor mejla oss på: saferinternetcentre@statensmedierad.se
 
Formulär: Vad gör ni under Safer Internet Week 2024?